+1(514) 937-9445 or Toll-free (Canada & US) +1 (888) 947-9445

IM CONFUSED!! PLEASE HELP!!

carmen1

Full Member
Aug 27, 2008
24
0
HI MY NAME IS CARMEN AND I WAS BORN IN MEXICO. IM 23 YEARS OLD AND MY MOM CAME TO THE USA TO LIVE A BETTER LIFE FOR HER AND FOR US. WE CAME INTO THE USA WITH VISA BUT IT EXPIRED. THIS WAS BACK IN 1990. SINCE THEN WE HAVENT BEEN ABLE TO WORK ANYTHING HERE IN USA. AND WITH 9/11 IT MADE THINGS WORSE FOR US TO GET ANY LEGAL STATUS HERE. IM NOW MARRIED AND I HAVE A 3 YEARL OLD. IM A MEDICAL ASSISTANT AND IM GOING TO SCHOOL TO BECOME A PHARMACY TECHNICIAN. I WOULD LIKE TO GO TO CANADA TO EVENTUALLY LIVE THERE PERMANENTLY. I HAVE NO CRIMINAL BACKGROUD AND I NEVER BEEN IN TROUBLE WITH THE LAW. WE ARE GOOD PEOPLE WHO JUST WANT TO BE ABLE TO LIVE A BETTER LIFE.A LIFE THAT WE WOULDNT BE ABLE TO LIVE IN MEXICO. IM INTERESTED IN MOVING TO CANADA BUT IM A LITTLE CONFUSED IN WHAT TO DO..
PEOPLE JUDGE ME BECAUSE THEY SAY THAT IF I CAME TO THE USA ILLEGALLY THEN WHY NOT DO THE SAME AND GO TO CANADA ILLEGALLY BUT THE THING IS THAT I CAME WHEN I WAS 9 YEARS OLD AND I HAD NO CONTROL OVER THAT.
NOW I WANT TO DO THINS RIGHT AND GO TO CANADA. I WANT TO BE ABLE TO GO OVER THERE AND START A NEW LIFE DOING THINGS RIGHT. AND I DONT KNOW WERE TO START.
I HAVE A FEW QUESTIONS
1) CAN I APPLY FROM THE USA EVEN THOUGH IM NOT LEGAL HERE?
2) IM A MEDICAL ASSISTANT IVE BEEN WORKING IN A CLINIC FOR 2 YEARS, WILL THAT HELP ME APPLY FOR A SKILLED WORKER VISA? OR WILL IT BE BETTER FOR ME TO APPLY AS A PHARMACY TECH,?
3) IS IT BETTER FOR ME TO APPLY NOW OR TO WAIT UNTILL IM READY TO GO?
IM SORRY I KNOW IS ALOT BUT IM SOOOOOOOO CONFUSED AND I JUST DONT WANT TO MESS UP..
I THANK YOU FOR ALL YOUR ANWSERS AND I REALLY APPRECIATE IT
GOD BLESS YOU
CARMEN
 

GK

Hero Member
Dec 18, 2007
289
1
Category........
Visa Office......
Detroit
Job Offer........
Pre-Assessed..
App. Filed.......
01-06-2008
Passport Req..
20-07-2008
VISA ISSUED...
01-08-2008
LANDED..........
01-10-2008
1) If you came to the US legally and was admitted to stay for 12 months, you can apply via Buffalo, NY. Your current immigration status doesn't matter for Canadian Immigration.

2) I know very little about the Skilled Worker process so hopefully someone else can answer this.

3) Why wait? If you meet all criteria for Skilled Worker, remember it will take a long time. The current processing time in Buffalo is 16-24 months. This will give you plenty of time to plan for your move...
 
C

cchabert

Guest
Gk tiene razon si tienes mas de un anio legal en EU no importa el resto, te recomiendo que te acerques con los del canadavisa.com ellos emigraron a mi cunado y el servicio fue excelente, ahorita estoy en ese proceso tambien, y tambien GK tiene razon la cosa es empezar ya, el peor paso es el que no se da, empieza por juntar todos los papeles q puedas, lo que no puedas conseguir has una carta explicando el por que no lo puedes conseguir, pero yo si te recomendaria un abogado , cuando uno ya tiene familia hay q ir a la segura.
 

craig53

Full Member
Feb 1, 2006
49
1
I think a problem you are going to have is that in the very near future you are going to be required to have a passport to cross the border into Canada(already needed to fly in) and I'm guessing as an "illegal alien"(unfortunate term isn't it?) you probably don't have one. I think you may want to go through an immigration lawyer as there's a lot of paperwork and investigation involved and you need to get it right the first time! Good luck--
 

alexandrov

Newbie
Sep 30, 2008
2
0
hola carmen veo que eres de mexico y ablas espaniol , primero yo si intiendo el problema que tienes , pero yo igual mismo estoy mal - vivo en espania y me quiero largar hacia canada , para hacer otra vida nueva , vivir en otro pais no es facil vivo en espania 10 anios .
 

alexandrov

Newbie
Sep 30, 2008
2
0
carmen lo siento no tengo hoy tiempo para chatear - tengo que estudiar te dejare mi email :ralexandrovmantchev@yahoo.es si quieres me puedes enviar email no creas que en europa es facil , yo soy desde bulgaria y vivo aqui 10 , empeze de nada